Nieuws

Suzuki RG500 tijdens Bikers’Festival Spa Francorchamps

Komend weekend 10 en 11 augustus organiseert DG Sport het Bikers’Festival op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Naast talloze activiteiten en shows staat er één machine in het bijzonder in de spotlights tijdens dit evenement: de Suzuki RG500!

De geschiedenis van deze Suzuki-racer begint in 1974 en kent zijn oorpsrong in de RZ 62 250cc viercilinder, bijgenaamd ‘Whispering Death’, uit 1962. Die bijnaam verklaart meteen ook waarom het model in 1965 al uit competitie genomen werd met geen enkele titel op haar naam.

Toch zou dezelfde motorconstructie ook gebruikt worden voor de machine met code G-54, die maar liefst 28 jaar haar stempel zou drukken op de 500-klasse. In de handen van Barry Sheene, maar ook Jack Findlay en Paul Smart blonk deze Suzuki uit op alle circuits. In 1975 zou de XR14-racer haar eerste GP winnen op het TT Circuit Assen met Barry Sheene aan het stuur. En u raadt het al: deze machine zal ook aanwezig zijn op het Bikers’Festival. Echte roem volgde overigens nog in ’76 en ’77 toen Barry Sheene er twee wereldtitels mee veroverde.

De Spirit of Speed Association maakte een selectie op het Bikers’Festival van uitzonderlijke fabrieks- en productie RG’s die je dit weekend live kunt bewonderen, net als een aantal RGV V4’s van de eind jaren ’90.

Klik hier voor alle info over het Bikers’Festival.

Overig nieuws

Motorrijwiel als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.